Wat Kost Een Gietvloer Badkamer

Posted on

Wat Kost Een Gietvloer Badkamer

Gietvloeren bestaan eigenlijk al heel lang, maar tot voor kort kwamen we ze alleen tegen in fabriekshallen of industriële gebouwen. Maar wie een moderne look wil in z’n huis, kiest dezer dagen in plaats van voor klassieke tegels of parket steeds vaker voor een gietvloer. Door fabrikanten wordt de gietvloer daardoor weleens het vloersysteem van de 21ste eeuw genoemd.

Vier soorten

Gietvloeren bestaan in verschillende uitvoeringen: polyurethaan (PU) en epoxy (twee kunstharsen) gewoon beton en cementgebonden specie. Elk van deze vier heeft z’n voor- en nadelen, en z’n specifieke prijskaartje.

Een epoxy gietvloer doet op het eerste gezicht heel sterk denken aan een betonvloer – epoxy is immers ook heel hard. Daardoor is epoxy, net als beton trouwens, ook meer vatbaar voor barsten. Toch is een epoxy gietvloer sterker dan een betonvloer. Een nadeel is dat een epoxy gietvloer kan verkleuren onder invloed van zonlicht. Daarom moet de vloer na het gieten afgewerkt worden met een niet-vergelende, doorgaans transparante beschermlaag.

Polyurethaanvloeren hebben een paar voordelen tegenover epoxy. Zo is een PU vloer aangenaam om over te lopen en geeft ze, in tegenstelling tot een epoxy vloer, een soepel gevoel. Daarnaast wordt het geluid bij PU ook beter geabsorbeerd en voelt deze vloer minder koel aan. Een PU vloer is minder onderhevig aan invloeden van buitenaf, dus zonlicht en krassen maken minder kans om de vloer te beschadigen.

Een cementgebonden gietvloer, ten slotte, is vooral aangewezen bij beperkte oppervlaktes. De vloer heeft een authentieke, stoere industriële betonlook zonder de nadelen van een betonvloer. Helaas is de plaatsing geen sinecure: dit kan soms tot meer dan vijf dagen duren. Ook is de vloer niet geheel vloeistofdicht, en tijdens het drogen kunnen scheuren ontstaan.

Ideaal voor badkamer

Gietvloeren, en vooral dan epoxy en PU uitvoeringen, zijn vooral interessant in de badkamer. Ze zijn waterdicht en naadloos (zodat je zonder zorgen kan douchen, baden en wassen) en beschikbaar in ontelbaar veel kleurencombinaties. Bovendien zijn gietvloeren niet glad. Wie vloerverwarming wil, kiest het best voor een PU of een cementgebonden gietvloer. Bij de epoxy uitvoering is dit niet mogelijk.

Lees ook :  Kamers Eindhoven 2 Personen

Prijskaartje

Een gietvloer is doorgaans niet goedkoop. De prijs is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de ondergrond, het aantal vierkante meters, de soort, de vloerdikte, de slijtvastheid en de puurheid van de materialen. Reken voor een niet-verkleurende gietvloer met twee transparante toplagen een minimumprijs van ongeveer 70 euro per vierkante meter. Daarmee is de prijs van een gietvloer dus te vergelijken met die van een duurdere tegelvloer en een goedkopere parketvloer. Doorgaans is een PU uitvoering het duurst, gevolgd door een epoxy gietvloer, een cementgebonden uitvoering en ten slotte de betonvloer.

wat kost een gietvloer badkamer
| Aangenaam om te helpen onze blog, binnen dit moment I ‘ll demonstreren betreffende keyword. En na dit , dit is eigenlijk de eerste impressie :

Laminaat Gietvloer. Interesting Een Naadloze En ...
Laminaat Gietvloer. Interesting Een Naadloze En …

Image Source: knulst-gietvloeren.nl

Hoe zit het met impression voorafgaand aan? is eigenlijk in welke opmerkelijk ???. als je dat misschien als je het waardeert en wilt Get it

Bedankt voor uw bezoek onze website, artikel hierboven (Wat Kost Een Gietvloer Badkamer) gepubliceerd. Op dit moment we zijn opgewekt aan verklaar dat wij een ongelooflijk interessante topic te worden gewezen op, dat is (Wat Kost Een Gietvloer Badkamer) Veel mensen een poging om te vinden details over (Wat Kost Een Gietvloer Badkamer) en zeker een van hen is u, is het niet?

Een gietvloer in de badkamer
Een gietvloer in de badkamer

Image Source: nostalgische-badkamers.nl

Kunststof gietvloer: Wat zijn de voor- en nadelen? - Creative Floors ...
Kunststof gietvloer: Wat zijn de voor- en nadelen? – Creative Floors …

Image Source: creativefloors.nl

Gegoten Vloer Kosten
Gegoten Vloer Kosten

Image Source: vbbracha.com

ATAM Gietvloeren Badkamer - Product in beeld - Startpagina voor ...
ATAM Gietvloeren Badkamer – Product in beeld – Startpagina voor …

Image Source: uw-woonmagazine.nl

Gietvloer in de badkamer: inspiratie & prijs
Gietvloer in de badkamer: inspiratie & prijs

Image Source: gietvloeren-expert.nl

Gietvloer voor in de slaapkamer
Gietvloer voor in de slaapkamer

Image Source: b-artworksgietvloeren.nl

Prijs van een gietvloer - Woonderhoud
Prijs van een gietvloer – Woonderhoud

Image Source: woonderhoud.nl

Badkamer / toilet - gietvloer - Franeker - Kunststofvloeren Nederland
Badkamer / toilet – gietvloer – Franeker – Kunststofvloeren Nederland

Image Source: kunststofvloeren-nederland.nl

Awesome Wat Kost Een Badkamer Verbouwing Contemporary ...
Awesome Wat Kost Een Badkamer Verbouwing Contemporary …

Image Source: derechomilitar.info

Epoxy Vloer Kosten
Epoxy Vloer Kosten

Image Source: gietvloer-prijs.com

Emejing Hoeveel Kost Een Nieuwe Badkamer Pictures - House ...
Emejing Hoeveel Kost Een Nieuwe Badkamer Pictures – House …

Image Source: derechomilitar.info

Gietvloer Badkamer Zelf Doen 14 Epoxy Muurverf Badkamer ...
Gietvloer Badkamer Zelf Doen 14 Epoxy Muurverf Badkamer …

Image Source: flightofthevalkyries.com

Epoxy Gietvloer Badkamer Eigentijdse Polyurethaan Vloer Inspiratie ...
Epoxy Gietvloer Badkamer Eigentijdse Polyurethaan Vloer Inspiratie …

Image Source: rappguide.com

Gallery of Wat Kost Een Gietvloer Badkamer