Vocht In Badkamer Bestrijden

Posted on

Vocht In Badkamer Bestrijden

Gezond leven is een groeimarkt. Er is steeds meer aandacht voor een levensstijl gericht op gezonde voeding, veel bewegen, duurzaamheid en aandacht voor de omgeving.

Vocht vermijden en bestrijden - Vocht - Livios
Vocht vermijden en bestrijden – Vocht – Livios

Image Source: livios.be

Maar het is nog niet een ieder gegeven op deze manier te leven. Kijk maar naar een aandeel als dat van McDonalds. De fastfoodgigant steeg de afgelopen twee jaar met 40% in koers.

Nog duidelijker zijn de cijfers over obesitas in de VS. Ongeveer 70% van de volwassenen lijdt aan overgewicht, waarvan bij ongeveer de helft (dus 35%) sprake is van obesitas. Het percentage zal in 2030 gegroeid zijn naar 47% voor de VS, aldus prognoses van de OESO. Volgens Janus Henderson Investors bedragen de kosten van obesitas jaarlijks zo’n 2000 miljard dollar.

Vochtproblemen In Huis Vocht Muren 12 Bestrijden | Decoratie ...
Vochtproblemen In Huis Vocht Muren 12 Bestrijden | Decoratie …

Image Source: luartdesigns.com

Die enorme en stijgende kosten moeten, mede door bestrijding van obesitas, omlaag worden gedrukt. Obesitas geeft uiteindelijk enorme gezondheidsproblemen, maar beleggers kijken natuurlijk direct naar de kansen die (de bestrijding van) deze problematiek biedt.

Dat deed ook beheerder Janus Henderson die met de Obesity ETF op dit thema inspeelt. De gedachte is dat bedrijven die zich bezighouden met het bestrijden van overgewicht ook een vet rendement zullen behalen.

Een vloerkleed in de badkamer: yay of nee? - Roomed
Een vloerkleed in de badkamer: yay of nee? – Roomed

Image Source: roomed.nl

Dat zou best kunnen. Maar de reden waarom ik aandacht aan deze ETF besteed, is dat dit soort ETF’s de komende jaren steeds populairder zullen worden. Via thema-ETF’s kan de belegger precies inspelen op zijn brede visie over toekomstige maatschappelijke ontwikkelingen, zonder zich daarbij bloot te stellen aan een beperkt aantal bedrijven.

In het geval van een beperkte selectie van kansrijke bedrijven zou een goede visie toch tot een teleurstellend resultaat kunnen leiden als net de verkeerde bedrijven in positie zijn genomen.

Badkamer In Slaapkamer Vocht ~ Beste Inspiratie voor Huis ...
Badkamer In Slaapkamer Vocht ~ Beste Inspiratie voor Huis …

Image Source: alicdn.com

De onderliggende index is de Solactive Obesity Index. Solactive is een Duitse indexuitgever en is met name gericht op gespecialiseerde indices die op maat worden geconstrueerd. De uitgever is een wat minder bekende naam, naast de grote uitgevers als MSCI, S&P en STOXX.

De Obesity Index bestaat uit 47 verschillende ondernemingen die hun winst voor een belangrijk deel halen uit bestrijding van obesitas of obesitas gerelateerde aandoeningen of ziekten. Daaronder wordt bijvoorbeeld medicatie tegen hoge bloeddruk en cholesterol verstaan.

Lekkage badkamer verhelpen - Werkspot
Lekkage badkamer verhelpen – Werkspot

Image Source: amazonaws.com

Door deze definitie bestaat de index voor het grootste deel (82%) uit bedrijven die gerekend kunnen worden tot de health care sector. De overige bedrijven zijn actief in de verkoop van consumentengoederen (en diensten), zoals Weight Watcher, dat voor bijna 4% in de index is opgenomen.

Zwaargewicht is echter het Deense Novo Nordisk, met een aandeel van 20% in de index. Het bedrijf is een grote farmaceut en houdt zich in belangrijke mate bezig met obesitas en daaraan gerelateerde ongemakken. Met een marktkapitalisatie van acht miljard euro, maakt het circa 30% van de totale marktkapitalisatie van de index uit.

Infraroodverwarming in de badkamer - HeatFun ...
Infraroodverwarming in de badkamer – HeatFun …

Image Source: heatfun.eu

Door de begrenzing van 20% is het aandeel van het concern in de index beperkt tot dit percentage. Bij de regionale verdeling zien we dat Amerikaanse bedrijven circa 60% van de index uitmaken. Het Deense Novo zorgt er alleen voor dat Denemarken met 20% op de tweede plaats staat. Zuid-Korea en Nieuw-Zeeland volgen met respectievelijk 7% en 5%

De ETF is in de markt gezet op 8 juni 2016 en is fysiek van structuur. Alle 47 aandelen van de index worden in positie genomen. De ETF betaalt elk kwartaal dividend uit, maar daar wordt de belegger niet rijk van. Over de afgelopen twaalf maanden bedroeg het dividendrendement 0,36%.

Lees ook :  Flexa Powerdek Badkamer Praxis
Badkamer In Slaapkamer Vocht. Badruimte In Je Slaapkamer ...
Badkamer In Slaapkamer Vocht. Badruimte In Je Slaapkamer …

Image Source: prefabrikevlerim.com

De koerswinst zal voor het rendement moeten zorgen en dat is sinds de introductie van het fonds ook gelukt. Over de afgelopen twee jaar werd een rendement behaald van 20%. De brede MSCI index moest het doen met een winst van nog geen 13%.

Vooral dit jaar is de prestatie met bijna 18% zeer goed, waar de MSCI index nauwelijks 1% rendement scoorde. Omdat de index eigenlijk sterk sector gerelateerd is (met 82% gezondheidszorg) is de prestatie voor een groot deel te danken aan de gunstige stemming voor de hele sector.

Badkamer met een vocht probleem – Polyester Sanitair ...
Badkamer met een vocht probleem – Polyester Sanitair …

Image Source: polyestersanitair.nl

Deze sector (kleine en grote bedrijven) is dit jaar gemiddeld ook met dit mooie percentage van 18% in waarde gestegen. De officiële kosten van de ETF bedragen 0,5%. De werkelijke kosten, het verschil tussen bruto indexrendement en fondsrendement bereken ik over de afgelopen jaren op circa 0,60%. Een precies percentage is niet beschikbaar, omdat Solactive geen bruto index resultaat publiceert.

Gezien de toenemende problematiek rond obesitas, is een ETF met een onderliggende index die daarop inspeelt, een logische stap. Het voordeel van dit soort thematische ETF’s is dat deelgenomen kan worden op (door de belegger verwachte) ontwikkelingen.

Schimmel verwijderen | 12 simpele stappen voor schimmel op plafond ...
Schimmel verwijderen | 12 simpele stappen voor schimmel op plafond …

Image Source: ytimg.com

In dat opzicht zijn thema ETF’s aantrekkelijker dan sector ETF’s. Het is jammer dat deze ETF toch wel veel elementen heeft van een sector ETF, maar dat is aan de andere kant inherent aan het feit dat obesitas voor een belangrijk deel medisch gerelateerd is.

Beleggers die dit thema willen bespelen kunnen prima terecht bij deze nu nog in omvang kleine (elf miljoen euro) ETF.

De Briljant evenals Interessant Vocht Schimmel In Huis Naar Het Huis ...
De Briljant evenals Interessant Vocht Schimmel In Huis Naar Het Huis …

Image Source: lucky-sunglasses.com

 

vocht in badkamer bestrijden
| Toegestaan om te helpen mijn persoonlijke website , in dit bijzondere gelegenheid Ik ga naar vertel je met betrekking tot keyword. En vanaf nu, hier is de zeer eerste afbeelding :

Badkamer renovatie | DL vochtbestrijding
Badkamer renovatie | DL vochtbestrijding

Image Source: dlvochtbestrijding.be

Denk na over picture eerder genoemde ? is meestal in welke ongelooflijke ???. als je dat misschien bijgevolg en wilt hebben

Hier bent u op onze site , artikel hierboven (Vocht In Badkamer Bestrijden) gepubliceerd. Tegenwoordig we are pleased aan verklaar wij een vreselijke interessante topic te worden gewezen op, dat is (Vocht In Badkamer Bestrijden) Veel mensen op zoek naar specificaties van (Vocht In Badkamer Bestrijden) en zeker een van deze is u, is het niet?

12x waarom een badkamer in je slaapkamer nog niet zo’n gek idee is …

Image Source: roomed.nl

Gallery of Vocht In Badkamer Bestrijden