Van Wanrooij Badkamers Ontwerpen

Posted on

Van Wanrooij Badkamers Ontwerpen

De tijd dringt voor Bouwgroep Moonen, dat op 4 april failliet ging. Is een doorstart mogelijk van (een deel van) het bouwbedrijf, dat ruim vierhonderd woningen in aanbouw had? Curator Ralf van der Pas is positief.

“Er zijn vruchtbare gesprekken gaande. Het ziet er goed uit”, zei Ralf van der Pas, curator van de boedel van Bouwgroep Moonen, woensdagmiddag. Vrijdag hoopt hij met nieuws te komen. De gesprekken gaan over een doorstart van delen van het bedrijf, zegt hij.

Als de doorstart slaagt, zal de overnemende partij waarschijnlijk niet alle woningen en utiliteitswerken af gaan bouwen. De 23 lopende bouwprojecten zullen worden verdeeld over verschillende aannemers. “Het zal van project tot project verschillen wie de aannemer wordt”, wil Van der Pas daarover kwijt.

Bouwgroep Moonen had vele honderden woningen in aanbouw toen het failliet ging. Alleen al onder de garantie van afbouwverzekeraar Woningborg vallen 370 woningen. De hoofdmoot van de in aanbouw zijnde woningen die onder de Woningborg-garantie vallen werden gebouwd op Holland Park in Diemen: 317 woningen, verdeeld over drie woongebouwen. Moonen had één van de vier woontorens net opgeleverd. Drie andere woontorens, waarvan twee met koopwoningen (120 en 85 woningen) en één met huurwoningen (112 woningen), waren nog niet klaar. Vastgoedontwikkelaar Snippe is opdrachtgever van de huurwoningen, Moonen is contractpartij van de koopwoningen.

In Amsterdam had Bouwgroep Moonen dertig woningen in aanbouw. Het gaat om appartementen met verkoopprijzen boven de miljoen euro per appartement. Een van de projecten in de hoofdstad is Twaalf van Ruysdaels in het Museumkwartier van opdrachtgever Masterpiece Development. Het andere project is Dépôt Zuid met 18 woningen van dezelfde opdrachtgever.

In Willemstad (Noord-Brabant) wachten 23 grondgebonden woningen op afronding. Moonen had de aanneemovereenkomsten begin 2017 van Van Wanrooij overgenomen.

Bouwgroep Moonen had 23 lopende projecten. Naast de 370 woningen met een Woningborg-garantie, bouwde Moonen nog veel meer. Ook sociale huurwoningen voor corporaties bijvoorbeeld. In Den Bosch werkte Moonen voor woningcorporatie Brabant Wonen sinds eind 2017 aan 52 nieuwe sociale huurwoningen die eind 2018 klaar moesten zijn. In Den Bosch was het bouwbedrijf ook bezig om voor pensioenbelegger Syntrus Achmea 27 woningen in een voormalig kantoor te bouwen.

Van Wanrooij (nummer 18 in de Cobouw50) heeft zich niet gemeld bij de curator, zegt Joris van Wanrooij, directeur bouw bij het Brabantse familiebedrijf . “We zijn niet actief op zoek naar bedrijven om over te nemen, dat past ook niet bij onze onderneming.” Wel voert het bedrijf het meer- en minderwerk uit van kopers die in de showroom van Van Wanrooij in Waardenburg grotere of luxere keukens en/of badkamers hebben besteld.

Wie de woningen van Bouwgroep Moonen gaat afbouwen, blijft nog even boven de markt hangen. Ook in Diemen. Vastgoedontwikkelaar Snippe wil daarover niets kwijt. “Geen commentaar.”

Lees ook :  Mosa Antislip Tegels Badkamer

De directievoerder van het project met twaalf miljoenenpanden in het Museumkwartier in Amsterdam, Twaalf van Ruysdael, Jean Paul van der Torre, mag niets zeggen. “Er is volop reuring”, is het enige wat hij kwijt wil over de gesprekken die gevoerd worden met bouwers die het project mogelijk zouden kunnen afbouwen.

“De bal ligt nu bij de curator. Die moet aangeven of hij de huidige aanneemovereenkomsten gestand wil doen of niet”, zegt Peter van Noord, directeur bij Woningborg. “Maar de aannemer die de curator kiest, moet wel geschikt zijn, want het gaat wel om echt grote, complexe projecten. Als partijen zich bij de curator melden voor mensen en materieel en daar een bod op doen en wij vinden de aannemer niet geschikt, gaat het niet door. Bovendien moeten we er altijd uitkomen qua bouwkosten. Wij hebben het laatste woord.” Woningborg is namelijk verantwoordelijk voor de financiële afwikkeling van de afbouw.

Dat het vinden van een nieuwe aannemer die de woningen af wil bouwen in deze tijd van stijgende bouwkosten ingewikkeld is, beaamt de Woningborg-directeur. “Het is belangrijk dat er een realistische kostprijs ligt. Het probleem is dat de door Moonen aangenomen werken niet kunnen worden uitgevoerd tegen de in 2016 opgestelde begrotingen. De afbouwende aannemer zal begroten op basis van de huidige, werkelijke kostprijs. En bovendien hebben we geen belang bij nóg een failliete bouwer.”

Woningborg zal voor de schade opdraaien. “Dit gaat ons geld kosten”, zegt Van Noord. “Maar dat hoort bij ons werk.”

van wanrooij badkamers ontwerpen
| Verrukkelijk om te helpen de blog, in dit gelegenheid Ik ga naar geef je met betreffende keyword. Nu , hier is de eerste impressie :

Ontwerp uw droombadkamer in 3D! | Grando Keukens & Bad
Ontwerp uw droombadkamer in 3D! | Grando Keukens & Bad

Image Source: grando.nl

Hoe zit het met foto voorafgaand aan? is eigenlijk ongelooflijke ???. als u van mening bent als u liever en wilt Verkrijg het

Bedankt voor uw bezoek onze site , artikel hierboven (Van Wanrooij Badkamers Ontwerpen) gepubliceerd. vandaag we are opgewekt aan verklaar wij een zeer interessante topic te worden gewezen op, dat is (Van Wanrooij Badkamers Ontwerpen) Veel mensen een poging om te vinden details over (Van Wanrooij Badkamers Ontwerpen) en zeker een van deze is u, is het niet?

Badkamer Totaaldeal. Fabulous Brugman Badkamers Badkamer Pinterest ...
Badkamer Totaaldeal. Fabulous Brugman Badkamers Badkamer Pinterest …

Image Source: pizzapp.us

Complete badkamers | Kies en ontwerp bij Van Wanrooij!
Complete badkamers | Kies en ontwerp bij Van Wanrooij!

Image Source: vanwanrooij-warenhuys.nl

Ligbad kleine badkamer - Kleine badkamers
Ligbad kleine badkamer – Kleine badkamers

Image Source: kleinebadkamers.nl

Ontwerp kleine badkamer in veelvoorkomende afmeting: 13 x 13 meter ...
Ontwerp kleine badkamer in veelvoorkomende afmeting: 13 x 13 meter …

Image Source: pinimg.com

Best Badkamer Ontwerpen Online Pictures - Huis & Interieur Ideeën ...
Best Badkamer Ontwerpen Online Pictures – Huis & Interieur Ideeën …

Image Source: trinityyoots.com

Toilet Design Voorbeelden. Badkamer Ontwerpen Zelf Tekenen ...
Toilet Design Voorbeelden. Badkamer Ontwerpen Zelf Tekenen …

Image Source: pichiu.com

Awesome Ontwerp Eigen Badkamer Pictures - House Design ...
Awesome Ontwerp Eigen Badkamer Pictures – House Design …

Image Source: slnews.info

Awesome Voorbeelden Van Badkamers Gallery - House Design ...
Awesome Voorbeelden Van Badkamers Gallery – House Design …

Image Source: slimster.nl

Van Wanrooij Badkamers. Perfect Tekening Badkamer Maken Mooie ...
Van Wanrooij Badkamers. Perfect Tekening Badkamer Maken Mooie …

Image Source: vanwanrooij-warenhuys.nl

Online Badkamer Ontwerpen Decor Indeling Badkamer - huis ontwerp ideeen
Online Badkamer Ontwerpen Decor Indeling Badkamer – huis ontwerp ideeen

Image Source: nikeoutletinc.org

Badkamer ontwerpen bij Van Wanrooij. Ook je eigen badkamer ...
Badkamer ontwerpen bij Van Wanrooij. Ook je eigen badkamer …

Image Source: pinimg.com

Kleine Badkamer Ontwerpen Archieven - Kleine badkamers
Kleine Badkamer Ontwerpen Archieven – Kleine badkamers

Image Source: kleinebadkamers.nl

Gallery of Van Wanrooij Badkamers Ontwerpen