Schimmel Uit Badkamer Verwijderen

Posted on

Schimmel Uit Badkamer Verwijderen

Schimmel in huis kan voor veel problemen zorgen. Hoe voorkom je dat je schimmel in huis krijgt? En wat moet je doen als je schimmel vindt? Radar beantwoordt vijf vragen over schimmel in huis.

Schimmel in huis kan voor veel problemen zorgen. Naast dat het onaangenaam  kan gaan ruiken, kun je er ook allergische klachten van krijgen of luchtwegproblemen. Zo kan schimmel in huis leiden tot  het ontwikkelen van astma of het verergeren van deze aandoening. Naast deze gezondheidsproblemen kan schimmel er ook voor zorgen dat meubels en andere producten in huis zodanig aangetast worden, dat deze vervangen moeten worden.

Je weet dat je met schimmel te maken hebt als er zwarte plekken op de muur, vloer of plafond te zien zijn. Ook kan het zo zijn dat schimmel er wit en pluizig uitziet. Daarnaast geeft schimmel een muffe lucht, die na verloop van tijd enorm gaat stinken. Ook kan het zijn dat de verf op de muren gaat bladderen of zelfs gaat barsten. 

Je kunt schimmel in huis voorkomen door goed te ventileren, schimmels houden namelijk van vochtige ruimtes. Ventileren kun je het beste doen door zowel overdag als ‘s nachts zoveel mogelijk in alle kamers de roosters open te zetten en minstens één raam op een kiertje. Ook is belangrijk om naar de staat van je huis te kijken. Wanneer je huis niet goed geïsoleerd is, heb je meer kans op schimmel. Het is belangrijk om eventuele lekkages zo snel mogelijk te verhelpen, zodat er geen vochtige plekken ontstaan waar schimmels zich in kunnen nestelen.

Wanneer je geen raam hebt in je badkamer is het belangrijk om goed gebruik te maken van een ventilatiesysteem. Wanneer je geen ventilatiesysteem in je badkamer hebt, is het belangrijk dat deze aangelegd wordt. Daarnaast is het van belang om de douche goed uit te drogen met een handdoek na gebruik. Vooral in de badkamer is het belangrijk om goed te ventileren, omdat het de meest vochtige ruimte in huis is.

Je  kunt eerst proberen om zelf de schimmel te bestrijden. Het plafond, de muren en vloeren kun je schoonmaken met een vochtige doek met soda. Grotere oppervlakken die beschimmeld zijn, kun je mogelijk schoon te krijgen met een schimmelverwijderaar.

Lees ook :  Zelf Badkamer Verbouwen Stappenplan

Schimmelverwijderaars zijn vaak chloorhoudende producten die voor ademhalingsproblemen kunnen zorgen. Deze producten zijn effectief, maar niet heel milieuvriendelijk. Het is belangrijk om tijdens het gebruik van een schimmelverwijderaar goed te ventileren door bijvoorbeeld een raam een stukje open te zetten. Daarnaast is het aan te raden om handschoenen en een mondkampje te gebruiken.

Ben je allergisch of heb je last van gevoelige luchtwegen? Dan kun je deze klus beter door iemand anders laten doen. Lukt het niet om de schimmel zelf te bestrijden of komt de schimmel steeds terug? Schakel dan een bestrijdingsdienst in.  

Radar heeft eerder in een uitzending aandacht besteed aan schimmel in je huis. Wil je dit rustig terugkijken? Bekijk ze dan hier: Leven met schimmel in je woning

Bron: GGD / Nederlandse Woonbond

Bedankt voor je reactie

We hebben reeds een reactie van je ontvangen, bedankt!

schimmel uit badkamer verwijderen
| Aangemoedigd te kunnen mijn website , in dit moment Ik ga naar show you betreffende keyword. en nu , dit is de 1ste impressie :

Stunning Schimmel In Badkamer Verwijderen Pictures - Huis Ideeën ...
Stunning Schimmel In Badkamer Verwijderen Pictures – Huis Ideeën …

Image Source: i1.wp.com

Hoe zit het met Graphic eerder genoemde ? kan dat zal awesome ???. als u denkt daarom en wilt Get it

Hier bent u op onze website, artikel hierboven (Schimmel Uit Badkamer Verwijderen) gepubliceerd. vandaag we zijn blij aan verklaar dat wij een zeer interessante inhoud te worden besproken , dat is (Schimmel Uit Badkamer Verwijderen) Veel particulieren proberen te vinden details over (Schimmel Uit Badkamer Verwijderen) en natuurlijk een van deze is u, is het niet?

PDF) Wat te doen bij schimmels ?
PDF) Wat te doen bij schimmels ?

Image Source: rgstatic.net

Stunning Rode Schimmel Badkamer Images - House Design Ideas 10 ...
Stunning Rode Schimmel Badkamer Images – House Design Ideas 10 …

Image Source: trinityyoots.com

Schimmel Tegels Badkamer. Free Schimmel Gedijt In Warme Vochtige ...
Schimmel Tegels Badkamer. Free Schimmel Gedijt In Warme Vochtige …

Image Source: sneakerneu.com

Vocht Schimmel Verwijderen. Opstijgend Vocht Behandelen Prijzen En ...
Vocht Schimmel Verwijderen. Opstijgend Vocht Behandelen Prijzen En …

Image Source: lucky-sunglasses.com

Schimmel in de badkamer: verwijderen van schimmel in de badkamer
Schimmel in de badkamer: verwijderen van schimmel in de badkamer

Image Source: plein.nl

Schimmel In Voegen Voorkomen. Amazing Watch Badkamer Schimmel ...
Schimmel In Voegen Voorkomen. Amazing Watch Badkamer Schimmel …

Image Source: sneakerneu.com

Awesome Schimmel Badkamer Verwijderen Soda Pictures - New Home ...
Awesome Schimmel Badkamer Verwijderen Soda Pictures – New Home …

Image Source: ronpaulhemp.com

Schimmel kitrand badkamer verwijderen | Gelakt hout verven ...
Schimmel kitrand badkamer verwijderen | Gelakt hout verven …

Image Source: polygongroup.com

Voegen buitenmuur verwijderen | Mijnkluswijzer
Voegen buitenmuur verwijderen | Mijnkluswijzer

Image Source: mijnkluswijzer.nl

Gallery of Schimmel Uit Badkamer Verwijderen