Luxe Kamer Vander Valk Assen

Posted on

Luxe Kamer Vander Valk Assen

Met zo min mogelijk risico beleggen in emerging markets? Dat lijkt een tegenstelling. Beleggers kiezen doorgaans juist voor emerging markets vanwege het meer risicovollere karakter en het daarbij behorende hogere rendement.

Geniet van extra luxe met de VIP Upgrade Specials
Geniet van extra luxe met de VIP Upgrade Specials

Image Source: hotelspecials.nl

Maar het team van portfoliomanager Dino Davis van MFS denkt daar heel anders over. Dat belegt volgens de blended research methode – een mix van fundamenteel bottom-up en kwantitatief met de nadruk op risicomanagement – in emerging markets. “Wij doen dat door het risico zoveel mogelijk te beperken, vooral risico dat we niet kunnen voorspellen.”

Rendement komt volgens Davis uit aandelenresearch, niet uit top-down naar de markt kijken. Dus op het gebied van systematische risico’s nemen Davis en zijn team een relatief neutrale positie in. Hij laat aan de hand van een aantal grafieken zien dat het voor actieve beleggers heel erg lastig is om te voorspellen waar het rendement in emerging markets vandaan komt. Actieve managers hebben daar ook moeite mee.

Van der Valk Hotel Assen – HOTEL INFO
Van der Valk Hotel Assen – HOTEL INFO

Image Source: hrsstatic.com

“Heel lang deden aandelen in de gezondheidszorgsector het heel goed, maar vorig jaar konden beleggers het beste meeliften op de technologiehype, in onder andere China. En ja, dat maakte populaire aandelen als Tencent duur, maar moeten beleggers daarom aandelen als Tencent links laten liggen? Dan kunnen ze ook het toprendement missen dat deze aandelen opleveren.” 

ULTIEM GENIETEN IN STIJL IN ASSEN! - STULINA
ULTIEM GENIETEN IN STIJL IN ASSEN! – STULINA

Image Source: i1.wp.com

Klik op de grafiek voor een leesbare versie. Bron: FactSet, per 30 juni 2018. Gebaseerd op de MSCI EM Index data, nettorendementen

Zo pareert Davis alvast de kritische vraag over de dure techaandelen in emerging markets. Dit jaar is technologie pas de op twee-na-best presterende sector en kunnen beleggers beter in energie zitten. Hetzelfde geldt voor de verschillende factoren die sommige beleggers gebruiken bij het inrichten van hun portefeuille. “In emerging markets had de factor momentum vorig jaar de wind mee, nu is het vooralsnog vooral minimum volatility.”

Vergaderruimte in Assen: Van der Valk Hotel Assen | 14 reviews
Vergaderruimte in Assen: Van der Valk Hotel Assen | 14 reviews

Image Source: meetingreview.com

Klik op de grafiek voor een leesbare versie. Bron: FactSet, per 30 juni 2018. Gebaseerd op de MSCI EM Index data, nettorendementen

Luxe mindervalide kamer - Van der Valk Hotel Assen
Luxe mindervalide kamer – Van der Valk Hotel Assen

Image Source: valkenhorst.nl

Beleggers willen graag de rendementen uit emerging markets aan hun totaalrendement toevoegen – 10,9% gemiddeld over de afgelopen 30 jaar – , maar vergeten dat die nogal volatiel zijn, gaat Davis verder.

Van der Valk Hotel Emmen, Nieuw-Amsterdam, Netherlands - Booking
Van der Valk Hotel Emmen, Nieuw-Amsterdam, Netherlands – Booking

Image Source: bstatic.com

Klik op de grafiek voor een leesbare versie. Bron: SPAR, MSCI Emerging Markets Index – Gross Div measures emerging market stocks (dollar). 1 Performance dates:29 JAN 1988 – 30 JUN 2018. ^ YTD performance as of 30 JUN 2018 • Does not include the full year’s performance.

MFS Blended Research zit met hun risicobeheer tussen core en satellite in, aldus Davis. Het is actief, doordat het gebruik maakt van fundamentele en kwantitatieve research voor de evaluatie van aandelenideeën. En in de ene markt werkt fundamentele research goed, in de andere markt is het de kwantitatieve research die zorgt voor outperformance.

Luxe Kamers Hotel van der Valk Vianen - van Heijst Interieur
Luxe Kamers Hotel van der Valk Vianen – van Heijst Interieur

Image Source: vanheijstinterieur.nl

“Het idee is dat we dus in elke markt kans hebben om het beter te doen dan de markt.“ Overigens biedt MFS geen geheel passieve beleggingsproducten aan, deze strategie komt er het meest bij in de buurt. De kosten van de blended research-strategie liggen daarom ook tussen actief en passief in.

Lees ook :  Luxe Kamer Vander Valk Duiven

“Er is sprake van fee-druk in de sector. Vooral voor managers die geheel actief beleggen. Onze strategie is semi-satellite, we hebben misschien 40% overlap met actieve managers, dus we vragen er ook geen actieve fees voor.”

Van der Valk Hotel Assen - Weekendjeweg
Van der Valk Hotel Assen – Weekendjeweg

Image Source: weekendjeweg.nl

In het aandelenuniversum, in dit geval die van de opkomende markten, krijgen alle aandelen een kwantitatieve score. De meeste aandelen worden ook gevolgd door analisten. Die krijgen daarnaast ook een fundamentele score.

Is er van een aandeel geen fundamentele scoren – er worden 6000 aandelen kwantitatief gevolgd waarvan 2000 ook fundamenteel – of wordt een aandeel nog niet gevolgd door een analist, dan kan het team alsnog besluiten alleen op basis van de kwantitatieve score een belang te nemen in een aandeel, maar dat zal dan kleiner zijn dan wanneer er ook een positieve fundamentele score is, legt Davis uit.

Luxe kamer - Van der Valk Hotel Assen
Luxe kamer – Van der Valk Hotel Assen

Image Source: valkenhorst.nl

De twee scores samen vormen de blended research-score van een aandeel. Elke score is goed voor 50% van de score van een aandeel. Davis en zijn team willen voor hun portefeuille geen specifieke bets op landen en sectoren – dat heeft in EM weinig zin gezien de volatiliteit – zie ook de grafieken hierboven – en willen niet dat de tracking error van de portefeuille meer dan 200 basispunten van de index afwijkt. Naar boven of beneden.

Die lagere tracking error is er om te voorkomen dat een volatiele EM-portefeuille nog meer gaat schommelen. Maar wat is de active share dan? Met een strategie die voor de helft actief is, willen beleggers dat wel weten.

COMFORT DELUXE KAMER - YouTube
COMFORT DELUXE KAMER – YouTube

Image Source: ytimg.com

“Die is meestal meer dan 80%, maar momenteel is die 62%, mede door de verhouding van de portefeuille tegenover de bechmark.” In de emerging market-portefeuille bestaat de top vier geheel uit Aziatische technologiebedrijven. Ja, ook Tencent.

luxe kamer vander valk assen
| Welkom tot de blog site , met dit gelegenheid Ik zal geef je met about keyword. en nu , hier is de 1ste impressie :

Overnachten bij Hotel van der Valk in Assen
Overnachten bij Hotel van der Valk in Assen

Image Source: staticflickr.com

Waarom ga je niet overwegen image eerder genoemde ? is wonderful???. als je dat misschien als je wilt en wilt

Bedankt voor uw bezoek onze website, artikel hierboven (Luxe Kamer Vander Valk Assen) gepubliceerd. Tegenwoordig we zijn blij aan verklaar dat wij een vreselijke interessante inhoud te worden beoordeeld , namelijk (Luxe Kamer Vander Valk Assen) Veel mensen op zoek naar specificaties van (Luxe Kamer Vander Valk Assen) en natuurlijk een van hen is u, is het niet?

Overnachten bij Hotel van der Valk in Assen
Overnachten bij Hotel van der Valk in Assen

Image Source: jenniefromtheblog.com

Van der Valk Hotel Assen in Assen - Hotels
Van der Valk Hotel Assen in Assen – Hotels

Image Source: cdn-hotels.com

Bed & breakfast Selatuinen (Nederland Appelscha) - Booking
Bed & breakfast Selatuinen (Nederland Appelscha) – Booking

Image Source: bstatic.com

Gallery of Luxe Kamer Vander Valk Assen