Led Inbouwspots Badkamer Dimbaar

Posted on

Led Inbouwspots Badkamer Dimbaar

Het onafhankelijk meetinstituut VSL heeft een rapport gepubliceerd waarin het zijn bevindingen omtrent led-verlichting kenbaar maakt. Volgens VSL maken fabrikanten van alternatieve verlichtingsbronnen hun beloftes over led nog niet waar.

Het Van Swinden Laboratorium, ook bekend als het voormalig Nederlands Meetinstituut of het Nationale Metrologisch Instituut van Nederland, baseert zijn rapport op steekproeven waaraan de led-lampen van diverse fabrikanten werden onderworpen. Uit de tests zou blijken dat de ‘opvolger van de spaarlamp’ die het VSL onder handen kreeg, niet aan de claims van fabrikanten voldoen. Daarbij zouden de led-lampen niet alleen de gespecificeerde helderheid niet waar maken, ook de levensduur die fabrikanten aan de verlichting toedicht, zou niet gehaald danwel gestaafd kunnen worden.

In de test werden niet alleen led-lampen, maar ook spaarlampen en gewone gloeilampen aan metingen onderworpen. Na een inbrandperiode werd gemeten hoe helder de lampen zijn, welk kleurenspectrum ze produceren, hoe efficient deze zijn, in welke richting licht wordt verspreid en wat het opgenomen vermogen van de lampen bedraagt. Uit de metingen bleek dat de led-lampen inderdaad zeker zo efficiënt zijn als spaarlampen. De lichtopbrengst is echter gemiddeld een factor vier lager dan de geadverteerde opbrengst.

Zo zou een led-lamp die volgens de fabrikant even veel licht als een gloeilamp van 60W op zou moeten leveren, in de praktijk slechts het equivalent van een 15W-lamp produceren. Die tegenvallende resultaten worden versterkt door het zogenoemde lichtprofiel: de richting waarin de lamp straalt. Een led-lamp straalt vooral naar voren, terwijl bij bijvoorbeeld schemerlampen meer verstrooiing gewenst is. Ook de kleuren die een led-lamp produceert, zijn niet vergelijkbaar met het spectrum van een gloeilamp: vooral donkerrood en turquoise zouden ontbreken.

Volgens VSL moeten fabrikanten de eigenschappen van hun led-lampen duidelijker naar de consument communiceren, teneinde te voorkomen dat de led-lamp net als de spaarlamp tegen een slecht imago moet opboksen. Ook met de spaarlamp duurde het enige jaren voor de verwachtingen die fabrikanten schepten daadwerkelijk werden waargemaakt: VSL waarschuwt voor een vergelijkbaar scenario met led-verlichting. De zaak is ietwat dringend, omdat volgens Europese richtlijnen gloeilampen van 100W of meer vanaf 1 september niet langer verkocht mogen worden. De overige gloeilampen zullen in de komende drie jaar uitgefaseerd worden.

Lees ook :  Badkamer Inbouwspots Led Dimbaar

led inbouwspots badkamer dimbaar
| Aangemoedigd te kunnen onze website , met dit periode Ik ga naar demonstreren betreffende keyword. Nu , dit kan een eerste grafisch :

Inbouwspot LED badkamer dimbaar zonder trafo IP44 7W ...
Inbouwspot LED badkamer dimbaar zonder trafo IP44 7W …

Image Source: webshopapp.com

Waarom niet overwegen impression above ? is eigenlijk dat awesome ???. Als u denkt i’l m leer je sommige afbeelding nogmaals onder :

Dus, als u wilt Get de fantastisch afbeeldingen betrekking tot (Led Inbouwspots Badkamer Dimbaar), klik gewoon op Save link op te slaan deze graphics in uw Personal computer . Ze zijn beschikbaar voor Download , (als je wilt en wilt , Opslaan Symbol in de artikel , en het zal be direct down loaded in uw PC . Ten laatste als u wilt receive nieuw en recent graphics verwant met (Led Inbouwspots Badkamer Dimbaar), te volgen gelieve ons op Google plus of Save deze website , we try om u Regular up grade met alle nieuwe en verse afbeeldingen. Wij hopen u like houden hier. Voor veel up-dates en recent nieuws over (Led Inbouwspots Badkamer Dimbaar) pics , gelieve vriendelijk Volg ons op tweets, Path, instagram en Google Plus, of u markeert deze pagina op Boek Mark sectie , we try om u te bieden update periodiek met alle nieuwe en verse pics , Love uw zoeken , en vind de perfecte voor u.

Hier bent u op onze site , inhoud hierboven (Led Inbouwspots Badkamer Dimbaar) gepubliceerd. vandaag we are blij aan kondigt aan dat wij een uiterst interessante inhoud te worden besproken , namelijk (Led Inbouwspots Badkamer Dimbaar) many people op zoek naar details over (Led Inbouwspots Badkamer Dimbaar) en natuurlijk een van deze is u, is het niet?

Inbouwspot led plat 6W warmwit rond + trafo
Inbouwspot led plat 6W warmwit rond + trafo

Image Source: led-inbouwspots.nl

SLV 14 Out 14 chroom inbouwspot
SLV 14 Out 14 chroom inbouwspot

Image Source: raxcdn.com

Koop Bridgelux LED inbouwspot | warmwit | 3 watt | dimbaar ...
Koop Bridgelux LED inbouwspot | warmwit | 3 watt | dimbaar …

Image Source: euroledshop.nl

Led Inbouwspots Badkamer Ip14 Uniek Luxueus Set 14x Badkamer Inbouw ...
Led Inbouwspots Badkamer Ip14 Uniek Luxueus Set 14x Badkamer Inbouw …

Image Source: cnyingjiesheng.com

Productvideo Badkamer Inbouw LED spot Kreta 14W, dimbaar (IP14) - YouTube
Productvideo Badkamer Inbouw LED spot Kreta 14W, dimbaar (IP14) – YouTube

Image Source: ytimg.com

Inbouwspots Badkamer Led 14 Inbouwspots Badkamer Gu14 ...
Inbouwspots Badkamer Led 14 Inbouwspots Badkamer Gu14 …

Image Source: flightofthevalkyries.com

Led Inbouwspots Badkamer C14 Van Design Keukens En Inbouwspots ...
Led Inbouwspots Badkamer C14 Van Design Keukens En Inbouwspots …

Image Source: radioheadthekingoflimbs.com

Verlichting Badkamer Ip65: Led module mm w ip dimbaar ...
Verlichting Badkamer Ip65: Led module mm w ip dimbaar …

Image Source: rmverlichting.nl

Tosca badkamer inbouwspot wit, led, IP65 - Lampgigant
Tosca badkamer inbouwspot wit, led, IP65 – Lampgigant

Image Source: lampgigant.nl

Complete set van 3 spots 8 W, IP65 badkamer LED spots ...
Complete set van 3 spots 8 W, IP65 badkamer LED spots …

Image Source: webshopapp.com

COB LED inbouw spot in witte uitvoering met zwarte rand kopen ...
COB LED inbouw spot in witte uitvoering met zwarte rand kopen …

Image Source: ledinbouwspotsleds.nl

Inbouwspots Keuken Led Dimbaar – Atumre
Inbouwspots Keuken Led Dimbaar – Atumre

Image Source: luondo.nl

Set van 14x Witte Badkamer LED inbouwspot Kreta 14W, dimbaar (IP14 ...
Set van 14x Witte Badkamer LED inbouwspot Kreta 14W, dimbaar (IP14 …

Image Source: webshopapp.com

Gallery of Led Inbouwspots Badkamer Dimbaar