Kosten Student Op Kamers

Posted on

Kosten Student Op Kamers

Heb je moeite met het betalen van je huur? Raap je iedere euro bij elkaar om je collegegeld te betalen? Ga je helemaal niet studeren omdat het te duur is? Let op: vanaf volgend jaar hebben studenten nóg minder te besteden. Studenten gaan er vanaf 2019 gemiddeld twee procent op achteruit.

Dat meldt het CDJA, de jongerenorganisatie van het CDA, in een vrijdag verschenen rapport. „We hebben in Nederland het ‘leven lang leren’ vervangen door een ‘leven lang lenen’ en tegelijkertijd het onderwijs voor een groter wordende groep in onze samenleving nog minder toegankelijk gemaakt”, staat er in het rapport beschreven.

De gemiddelde koopkracht stijgt volgend jaar met 1,5 procent, toch vissen studenten achter het net, aldus Lotte Schipper, voorzitter van de CDJA. „Studenten gaan er in 2019 zelfs als enige groep binnen de samenleving op achteruit. De verhoging van de BTW, de hoge huur van studentenkamers en het ontbreken van de basisbeurs hakken er bij studenten flink in.”

Een probleem, want als student alle vaste lasten betalen gaat nu al lastig. Zo betaalt de 19-jarige student Marijn, 620 euro per maand voor zijn kamer in Utrecht. „Door maximaal te lenen kan ik dit betalen.” Toch heeft Marijn het lastig, hij betaalt zijn collegegeld in vijf termijnen. In de maanden dat dit wordt afgeschreven, zit hij erg krap bij kas. „Ik moet goed nadenken over waar ik mijn geld aan uitgeef, een sportabonnement kan ik bijvoorbeeld niet betalen. Al mijn geld gaat op aan huur.”

Naast een – intensieve – fulltime studie, moet er dus gewerkt worden. „Het is een lastige positie”, vertelt student Jan (20). „Voor mijn kamer van tien vierkante meter betaal ik 340 euro. We hebben geen huiskamer en een kleine keuken. Dan zijn nog niet eens alle rekeningen betaald. Ik leen nu maximaal bij, maar als ik niet ga werken, red ik het de aankomende tijd simpelweg niet.”

Hoe deze situatie verbeterd moet worden? Het CDJA stelt voor om onbetaalde stages te verbieden en te zorgen voor meer studentenwoningen. Want het grote probleem zijn de hoge huurprijzen: deze hebben veel effect op de koopkracht van studenten.

Lees ook :  Van Der Valk Amersfoort Luxe Kamer

Zo ook bij fotografiestudent Shali (21). „Ik kom nog maar net rond”, vertelt hij. „Mijn huur is hoog, de spullen die ik aanschaf voor mijn fotografie-opleiding kosten ontzettend veel geld en voor mijn werk, waar ik minimaal betaald krijg, reis ik veel. Maandelijks houd ik echt minimaal over.”

„De financiële positie van studenten is zorgelijk, en met dit rapport wordt dat feit weer bevestigd”, vertelt Tom van den Brink, voorzitter Interstedelijk Studenten Overleg. „Het wordt tijd dat het kabinet dit serieus neemt, maatregelen treft én schrapt om studenten tegemoet te komen.”

uitgaven student op kamers
| Welkom te kunnen de weblog , met dit periode Ik ga naar demonstreren met betrekking tot keyword. Nu , dit is eigenlijk de eerste grafisch :

Wat kost het om op kamers te gaan? - The Budget Life
Wat kost het om op kamers te gaan? – The Budget Life

Image Source: blogspot.com

Waarom ga je niet overwegen picture voorafgaand aan? is meestal waarvan Amazing ???. als u van mening bent als je liefde en wilt Get it

Bedankt voor uw bezoek onze site , artikel hierboven (Kosten Student Op Kamers) gepubliceerd. Op dit moment we zijn opgewekt aan verklaar dat wij een vreselijke interessante inhoud te worden beoordeeld , namelijk (Kosten Student Op Kamers) many people op zoek naar specificaties van (Kosten Student Op Kamers) en zeker een van deze is u, is het niet?

Inrichten van je studentenkamer - Studentenkamer ...
Inrichten van je studentenkamer – Studentenkamer …

Image Source: ikea.com

Studentenkamers in Heerlen
Studentenkamers in Heerlen

Image Source: studentenkamers.com

4x herkenbaar als je voor het eerst op kamers gaat in ...
4x herkenbaar als je voor het eerst op kamers gaat in …

Image Source: studenten.net

Theloveforpink: 3 Nadelen van 'Uit huis gaan'
Theloveforpink: 3 Nadelen van 'Uit huis gaan'

Image Source: loesje.nl

Student op kamers tussen ouderen - Akkolade
Student op kamers tussen ouderen – Akkolade

Image Source: akkolade.org

Student gesteld op eigen plek | Eindhoven | ed
Student gesteld op eigen plek | Eindhoven | ed

Image Source: persgroep.net

Jongin Arnhem | Uit huis, op kamers
Jongin Arnhem | Uit huis, op kamers

Image Source: jonginarnhem.nl

Choice opent 88 hotels in kwartaal
Choice opent 88 hotels in kwartaal

Image Source: hospitality-management.nl

Welke sites bieden mij een kamer/huis? | MARLOUS BLOGGER ...
Welke sites bieden mij een kamer/huis? | MARLOUS BLOGGER …

Image Source: wordpress.com

Studentenkamers in Heerlen
Studentenkamers in Heerlen

Image Source: studentenkamers.com

Student op kamers tussen de ouderen
Student op kamers tussen de ouderen

Image Source: humanitasdeventer.nl

Van hotel tot studentenhuis - UT Nieuws
Van hotel tot studentenhuis – UT Nieuws

Image Source: utnieuws.nl

Gallery of Kosten Student Op Kamers