Kamer Te Huur Soest

Posted on

Kamer Te Huur Soest

Met zo min mogelijk risico beleggen in emerging markets? Dat lijkt een tegenstelling. Beleggers kiezen doorgaans juist voor emerging markets vanwege het meer risicovollere karakter en het daarbij behorende hogere rendement.

Kantoor Soest | Zoek kantoren te huur: Weteringpad 10 31062 EN Soest ...
Kantoor Soest | Zoek kantoren te huur: Weteringpad 10 31062 EN Soest …

Image Source: funda.nl

Recreatiewoningen te koop en te huur in Soest [funda]
Recreatiewoningen te koop en te huur in Soest [funda]

Image Source: funda.nl

Prive kamer (1e etage links) | Soest - Stadswoningen te ...
Prive kamer (1e etage links) | Soest – Stadswoningen te …

Image Source: muscache.com

Grande chambre assez pour deux (k10) – Villa’s te Huur in Soest …

Image Source: muscache.com

Woning Te Huur Tijdelijk Soest | Mitula Woningen
Woning Te Huur Tijdelijk Soest | Mitula Woningen

Image Source: mitula.net

Middelwijkstraat 10 - 10 in Soest 10 CH: Woonhuis te koop. - Buijs ...
Middelwijkstraat 10 – 10 in Soest 10 CH: Woonhuis te koop. – Buijs …

Image Source: realworks.nl

Verkocht: Johannes Poststraat 10 10 VX Soest [funda]
Verkocht: Johannes Poststraat 10 10 VX Soest [funda]

Image Source: funda.nl

Woningen | Huurwel
Woningen | Huurwel

Image Source: huurwel.nl

Appartement van Goyenlaan te huur in Soest - 326588
Appartement van Goyenlaan te huur in Soest – 326588

Image Source: directwonen.nl

Maar het team van portfoliomanager Dino Davis van MFS denkt daar heel anders over. Dat belegt volgens de blended research methode – een mix van fundamenteel bottom-up en kwantitatief met de nadruk op risicomanagement – in emerging markets. “Wij doen dat door het risico zoveel mogelijk te beperken, vooral risico dat we niet kunnen voorspellen.”

Rendement komt volgens Davis uit aandelenresearch, niet uit top-down naar de markt kijken. Dus op het gebied van systematische risico’s nemen Davis en zijn team een relatief neutrale positie in. Hij laat aan de hand van een aantal grafieken zien dat het voor actieve beleggers heel erg lastig is om te voorspellen waar het rendement in emerging markets vandaan komt. Actieve managers hebben daar ook moeite mee.

“Heel lang deden aandelen in de gezondheidszorgsector het heel goed, maar vorig jaar konden beleggers het beste meeliften op de technologiehype, in onder andere China. En ja, dat maakte populaire aandelen als Tencent duur, maar moeten beleggers daarom aandelen als Tencent links laten liggen? Dan kunnen ze ook het toprendement missen dat deze aandelen opleveren.” 

Klik op de grafiek voor een leesbare versie. Bron: FactSet, per 30 juni 2018. Gebaseerd op de MSCI EM Index data, nettorendementen

Zo pareert Davis alvast de kritische vraag over de dure techaandelen in emerging markets. Dit jaar is technologie pas de op twee-na-best presterende sector en kunnen beleggers beter in energie zitten. Hetzelfde geldt voor de verschillende factoren die sommige beleggers gebruiken bij het inrichten van hun portefeuille. “In emerging markets had de factor momentum vorig jaar de wind mee, nu is het vooralsnog vooral minimum volatility.”

Klik op de grafiek voor een leesbare versie. Bron: FactSet, per 30 juni 2018. Gebaseerd op de MSCI EM Index data, nettorendementen

Beleggers willen graag de rendementen uit emerging markets aan hun totaalrendement toevoegen – 10,9% gemiddeld over de afgelopen 30 jaar – , maar vergeten dat die nogal volatiel zijn, gaat Davis verder.

Klik op de grafiek voor een leesbare versie. Bron: SPAR, MSCI Emerging Markets Index – Gross Div measures emerging market stocks (dollar). 1 Performance dates:29 JAN 1988 – 30 JUN 2018. ^ YTD performance as of 30 JUN 2018 • Does not include the full year’s performance.

MFS Blended Research zit met hun risicobeheer tussen core en satellite in, aldus Davis. Het is actief, doordat het gebruik maakt van fundamentele en kwantitatieve research voor de evaluatie van aandelenideeën. En in de ene markt werkt fundamentele research goed, in de andere markt is het de kwantitatieve research die zorgt voor outperformance.

Lees ook :  Playmobil City Life Badkamer

“Het idee is dat we dus in elke markt kans hebben om het beter te doen dan de markt.“ Overigens biedt MFS geen geheel passieve beleggingsproducten aan, deze strategie komt er het meest bij in de buurt. De kosten van de blended research-strategie liggen daarom ook tussen actief en passief in.

“Er is sprake van fee-druk in de sector. Vooral voor managers die geheel actief beleggen. Onze strategie is semi-satellite, we hebben misschien 40% overlap met actieve managers, dus we vragen er ook geen actieve fees voor.”

In het aandelenuniversum, in dit geval die van de opkomende markten, krijgen alle aandelen een kwantitatieve score. De meeste aandelen worden ook gevolgd door analisten. Die krijgen daarnaast ook een fundamentele score.

Is er van een aandeel geen fundamentele scoren – er worden 6000 aandelen kwantitatief gevolgd waarvan 2000 ook fundamenteel – of wordt een aandeel nog niet gevolgd door een analist, dan kan het team alsnog besluiten alleen op basis van de kwantitatieve score een belang te nemen in een aandeel, maar dat zal dan kleiner zijn dan wanneer er ook een positieve fundamentele score is, legt Davis uit.

De twee scores samen vormen de blended research-score van een aandeel. Elke score is goed voor 50% van de score van een aandeel. Davis en zijn team willen voor hun portefeuille geen specifieke bets op landen en sectoren – dat heeft in EM weinig zin gezien de volatiliteit – zie ook de grafieken hierboven – en willen niet dat de tracking error van de portefeuille meer dan 200 basispunten van de index afwijkt. Naar boven of beneden.

Die lagere tracking error is er om te voorkomen dat een volatiele EM-portefeuille nog meer gaat schommelen. Maar wat is de active share dan? Met een strategie die voor de helft actief is, willen beleggers dat wel weten.

“Die is meestal meer dan 80%, maar momenteel is die 62%, mede door de verhouding van de portefeuille tegenover de bechmark.” In de emerging market-portefeuille bestaat de top vier geheel uit Aziatische technologiebedrijven. Ja, ook Tencent.

kamer te huur soest
| Verrukkelijk om te helpen mijn blog site , in dit bijzondere tijdsperiode Ik ga naar show you met betrekking tot keyword. En vandaag , dit is eigenlijk de zeer eerste afbeelding :

Colenso 10, 10 GH, Soest - Molenbeek Makelaars Zeist
Colenso 10, 10 GH, Soest – Molenbeek Makelaars Zeist

Image Source: molenbeek.nl

Gallery of Kamer Te Huur Soest