Cursus Ondernemen Kamer Van Koophandel

Posted on

Cursus Ondernemen Kamer Van Koophandel

donderdag 24 mei 2018Hans de Ruijter973x gelezen

Nauwelijks investeren, geen debiteurenrisico? Volgens de inspecteur kan je dan moeilijk van ondernemen spreken. Voor Hof Den Haag zijn die argumenten niet doorslaggevend om ondernemerschap af te wijzen.

Een zzp’er was werkzaam als paprikadraaier en -topper in de paprikateelt. Hoewel hij zich in 2011 had ingeschreven bij de Kamer van Koophandel als agrarisch loonbedrijf en ook voor het jaar 2014 beschikte over een VAR-wuo, wist hij de inspecteur niet te overtuigen van zijn ondernemerschap.  Na een boekenonderzoek luidde het oordeel van de inspecteur dat de inkomsten van de man moesten worden aangemerkt als resultaat uit overige werkzaamheden. Voor de inspecteur (en ook de rechtbank) waren belangrijke overwegingen hierbij dat de paprikadraaier nauwelijks investeringen had gedaan en ook geen debiteurenrisico liep. Ook was er sprake van een laag tarief en werkte de man soms bijna een jaar op locatie bij dezelfde opdrachtgever. Dat hij wel zelf zijn werktijden kon inrichten en in geval van ziekte of vakantie kon laten vervangen… Dat was volgens de inspecteur niet echt overtuigend.

Hof Den Haag komt echter tot een ander oordeel. Het hof wijst erop dat onder een onderneming mede moet worden verstaan een zelfstandig uitgeoefend beroep (artikel 3.5 Wet IB 2001). Volgens het hof kan iemand ook ondernemer zijn zonder dat er is geïnvesteerd in immateriële of materiële activa. Het hof verwijst hiervoor naar een arrest van de Hoge Raad uit 1992 waarin is geoordeeld dat een zelfstandig beroep ook kan worden uitgeoefend zonder investering in immateriële of materiële activa. En ook klopte het oordeel van de rechtbank feitelijk niet, omdat er wel degelijk investeringen waren geweest in onder meer gereedschap en hulpmiddelen (werkkleding, schoenen, mes ).

Lees ook :  Elektrische Verwarming In Badkamer

Ook het argument dat de man geen debiteurenrisico liep, snijdt volgens het hof geen hout. Niet van belang is of dit risico zich daadwerkelijk heeft gemanifesteerd,  maar of een dergelijk risico voor rekening van de man komt of niet. Volgens het hof waren er voldoende  feitelijke kenmerken van een zelfstandig uitgeoefend beroep aanwezig, waaronder het risico van aansprakelijkstelling bij schade of wanprestatie, vervanging bij ziekte of vakantie.

Wet: art. 3.5 Wet IB 2001

Meer informatie:Hof Den Haag 8 mei 2018, gepubliceerd 22 mei 2018 ECLI:NL:GHDHA:2018:1184

cursus ondernemen kamer van koophandel
| Toegestaan om de website , binnen dit tijd Ik ga naar show you met betrekking tot keyword. Nu , dit kan de eerste foto:

Kamer van Koophandel | OIII architecten
Kamer van Koophandel | OIII architecten

Image Source: o-drie.nl

Waarom niet overwegen picture voorafgaand aan? is meestal waarvan wonderful???. als u van mening bent als je liever en wilt

Hier bent u op onze website, inhoud hierboven (Cursus Ondernemen Kamer Van Koophandel) gepubliceerd. Tegenwoordig we zijn blij aan kondigt aan wij een zeer interessante topic te worden gewezen op, dat is (Cursus Ondernemen Kamer Van Koophandel) Veel mensen een poging om te vinden info about (Cursus Ondernemen Kamer Van Koophandel) en zeker een van deze is u, is het niet?

Haal klanten uit je netwerk – Succesvol zzp’en #11 – YouTube

Image Source: ytimg.com

Zelfstandig ondernemen is een feest (als je maar weet hoe)
Zelfstandig ondernemen is een feest (als je maar weet hoe)

Image Source: vance.nl

Gemeente Leeuwarden
Gemeente Leeuwarden

Image Source: docplayer.nl

Een bedrijf starten: waar begin je? | Ikgastarten
Een bedrijf starten: waar begin je? | Ikgastarten

Image Source: www.kvk.nl

Kamer van Koophandel in Amsterdam | Holland in Pixels
Kamer van Koophandel in Amsterdam | Holland in Pixels

Image Source: photoshelter.com

Aandacht voor ondernemerschap moet in alle opleidingen terugkomen - PDF
Aandacht voor ondernemerschap moet in alle opleidingen terugkomen – PDF

Image Source: docplayer.nl

Benelux-Universitair-Centrum.org | Centrum voor Wetenschap ...
Benelux-Universitair-Centrum.org | Centrum voor Wetenschap …

Image Source: benelux-universitair-centrum.org

HOME | startendeondernemers
HOME | startendeondernemers

Image Source: startendeondernemers.nl

Hoe kun je jezelf inschrijven bij de Kamer van Koophandel
Hoe kun je jezelf inschrijven bij de Kamer van Koophandel

Image Source: fotografieuitdaging.nl

Road 11 Belgium | Ondernemen in België | MKB Servicedesk
Road 11 Belgium | Ondernemen in België | MKB Servicedesk

Image Source: mkbservicedesk.nl

Gallery of Cursus Ondernemen Kamer Van Koophandel