Belgische Kamer Van Koophandel Register

Posted on

Belgische Kamer Van Koophandel Register

Het verkopen van data door de Kamer van Koophandel aan adverteerders is volgens de Autoriteit Persoonsgegevens mogelijk in strijd met de wet. De privacywaakhond gaat deze week daarover met de KvK in gesprek.

Het gesprek vindt plaats naar aanleiding van vragen die de NOS stelde aan de Autoriteit Persoonsgegevens. Volgens onderzoek van de NOS verkoopt de KvK data van ingeschreven bedrijven onder andere aan ‘gespecialiseerde databedrijfjes’ die de gegevens weer bundelen met andere informatiebestanden en op die manier op de persoon gerichte advertenties kunnen tonen via Facebook.

Dat gegevens uit het handelsregister worden verkocht en gebruikt voor telemarketing en het sturen van advertenties per post is al langer een doorn in het oog van met name zzp’ers, omdat zij hun privégegevens moeten opgeven als zij geen zakelijk adres hebben.

Bedrijven en zzp’ers zijn verplicht zich in te schrijven bij de KvK. Daarbij geven ze geen toestemming tot het delen van hun data. De Autoriteit Persoonsgegevens stelt tegenover de NOS dat het verkopen van gegevens voor direct marketing alleen mag als de betrokkenen daar toestemming voor hebben gegeven. Dat is nu niet het geval en daarmee zou de werkwijze van de KvK onwettig zijn.

De KvK zegt uiterst verbaasd te zijn over de vraagtekens die de Autoriteit Persoonsgegevens zet bij de werkwijze. “Dat doen we al honderd jaar zo”, zegt een woordvoerder tegen de NOS. Ook benadrukt de instantie dat het handelsregister bij wet openbaar moet zijn en is zij van mening dat er geen toestemming gevraagd hoeft te worden als er data wordt gedeeld voor marketingdoeleinden. De KvK zegt niet van plan te zijn om zijn werkwijze te veranderen.

Lees ook :  Kamer Te Huur In Leiden

Als de Kamer van Koophandel zijn werkwijze niet aanpast en de Autoriteit Persoonsgegevens bij haar standpunt blijft, kan het tot een rechtszaak komen. Of de datadeling daarmee tot een einde komt, is niet zeker; volgens de NOS zetten juristen vraagtekens bij de interpretatie van de wet door de privacywaakhond.

belgische kamer van koophandel register
| Verrukkelijk om te helpen mijn persoonlijke blog, in dit periode I ‘ll demonstreren met betrekking tot keyword. en nu , dit kan een 1ste grafisch :

OFFICIËLE KAMER VAN KOOPHANDEL VAN SPANJE IN BELGIË EN LUXEMBURG ...
OFFICIËLE KAMER VAN KOOPHANDEL VAN SPANJE IN BELGIË EN LUXEMBURG …

Image Source: docplayer.nl

Waarom ga je niet overwegen foto above ? kan dat wonderful???. als u denkt daarom en wilt Get it

Bedankt voor uw bezoek onze site , artikel hierboven (Belgische Kamer Van Koophandel Register) gepubliceerd. Op dit moment we are opgewekt aan kondigt aan wij een uiterst interessante topic te worden beoordeeld , namelijk (Belgische Kamer Van Koophandel Register) De meeste mensen een poging om te vinden informatie over (Belgische Kamer Van Koophandel Register) en natuurlijk een van deze is u, is het niet?

Access Control UK - Casestudy
Access Control UK – Casestudy’s

Image Source: paxton-nl.com

De nummers van het Handelsregister - Kamer van Koophandel
De nummers van het Handelsregister – Kamer van Koophandel

Image Source: yumpu.com

Kamer van Koophandel vernieuwt Handelsregister app | Baaz
Kamer van Koophandel vernieuwt Handelsregister app | Baaz

Image Source: baaz.nl

Flanders China FCCC (@FCCC10) | Twitter
Flanders China FCCC (@FCCC10) | Twitter

Image Source: twimg.com

Joods Historisch Museum
Joods Historisch Museum

Image Source: data.jck.nl

Snel informatie over alle bedrijven in jouw omgeving | Baaz
Snel informatie over alle bedrijven in jouw omgeving | Baaz

Image Source: baaz.nl

HET ATA CARNET Het paspoort voor uw goederen - PDF
HET ATA CARNET Het paspoort voor uw goederen – PDF

Image Source: docplayer.nl

Chambre de commerce Belgo-Luxembourgeoise-Brésilienne
Chambre de commerce Belgo-Luxembourgeoise-Brésilienne

Image Source: brascam.be

10-10-10 VZ RK Brussel 10 (Marcam tegen Signum)
10-10-10 VZ RK Brussel 10 (Marcam tegen Signum)

Image Source:

Gallery of Belgische Kamer Van Koophandel Register