Badkamer Met Hoekbad En Inloopdouche

Posted on

Badkamer Met Hoekbad En Inloopdouche

Velen verwarren een inloopdouche met een douche met douchebak waar je ook gewoon inwandelt. Toch is er wel degelijk een verschil. Je spreekt pas van een inloopdouche als de badkamervloer gewoon doorloopt in de douche en het water verdwijnt langs een douchegoot.

Er spelen heel wat factoren mee bij de prijsbepaling van een inloopdouche. Om het overzichtelijk te houden, gaan we uit van een betegelde inloopdouche van 90 op 120 cm. Onze douche bestaat uit drie muren en een glazen deur. De aan- en afvoerleidingen zijn reeds geïnstalleerd. Alain Vermeeren van ACO en Rudy van Meldert van Rosco helpen ons bij deze rekensom.

Een inloopdouche wordt vaak verward met een douche met douchebak. Toch is dat niet hetzelfde.

Liever geen zichtbaar rooster in je douche? Dan heb je nog altijd de betegelbare afdekking.

Bij het kiezen van je douchedeur heb je veel mogelijkheden: spiegelglas of specifiek kalkwerend glas, mat of gezandstraald glas en dat in combinatie met een brede waaier aan kleuren.

Ook het douchebeslag speelt een rol in de prijsbepaling van je inloopdouche. Een regendouche is tegenwoordig heel populair.

Je kan je douche met verschillende materialen bekleden. Zo heb je waterdichte pleisters of trendy wandpanelen in allerlei materialen zoals kunststof en glas. Toch wordt in de meeste gevallen gekozen voor tegels.

Tegels heb je in tal van afmetingen: van mozaïek tot zelfs heel groot. Voor onze douche – met een betegelbare oppervlakte van zo’n 7,5 m² voor wand en vloer – mag je rekenen op 30 euro per m². Let wel: voor dit bedrag heb je een beperkte keuze uit standaardtegels. Wil je een speciale tegel, een ongewoon kleurtje of bijzonder uitzicht zoals houtnerfstructuur? Dan betaal je een meerprijs.

Voor een standaard douchegoot betaal je tussen de 280 en 500 euro. Hier heb je de keuze uit diverse roosters uit roestvrij staal met verschillende designs. Liever geen zichtbaar rooster in je douche? Dan heb je nog altijd de betegelbare afdekking. De goot integreert zich dan discreet in het tegelpatroon. Ook glazen afdekkingen bieden een alternatief. De keuze is aan jou, maar zorg er wel voor dat de onderbouw van de douchegoot uit roestvrij staal bestaat. Dat is niet alleen hygiënisch, maar ook duurzaam.

Een douchegoot heb je met of zonder flens. Dit is een omlopende brede rand aan de buitenkant van de gootrand waarin het rooster ligt. Het waterkerend membraan van onder de tegels kan je hier heel gemakkelijk op aansluiten. Zo sluit je vochtproblemen op onderliggende verdiepingen met zekerheid uit.

 Je mag voor een glazen deur beginnen tellen op zo’n 500 euro. Voor de inloopdouche uit ons voorbeeld voorzien we een glazen deur. Meestal biedt de leverancier een aantal standaardmaten aan. Deze zijn vaak goedkoper dan deuren op maat. Logisch ook: hoe groter de douchedeur, hoe hoger de prijs.

Ook de glassoort speelt een rol. Het is sowieso veiligheidsglas, maar daar beginnen de keuzemogelijkheden pas. Zo heb je spiegelglas of zelfs specifiek kalkwerend glas. Bovendien zijn glazen deuren in verschillende kleuren te verkrijgen, in het mat of gezandstraald. Hoe gekker, hoe duurder. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen geen deur te hangen in de instap open te laten.

Een regendouche wint steeds meer aan populariteit, maar ook de standaard douchekop blijft het goed doen. Daarnaast heb je ook douchepanelen die je zowel langs boven als langs de zijkant besproeien. Daarnaast kan je ook kiezen voor een spaardouchekop waarmee je tot 13 liter water per minuut kan besparen. Douchebeslag heb je in verschillende materialen zoals chroom en roestvrij staal. De keuze die je maakt, speelt natuurlijk in op je budget.

Lees ook :  Badkamer Verbouwen Kosten Berekenen

Wat de kraan betreft, heb je de keuze uit handmengkranen waarmee je met een of twee draaiknopen de temperatuur van het water regelt. Gemakkelijker is de thermostatische douche waarbij je de gewenste temperatuur instelt. Maar natuurlijk komt alles met een prijs. Voor je douchebeslag mag je beginnen rekenen vanaf 200 euro. Naargelang je voorkeuren kan dat bedrag al snel oplopen.

Nog één tip: plaats je meerdere douchekoppen en verhoog je dus het mogelijke waterdebiet, bekijk dan zeker dat de afvoer dit goed kan verwerken. Ook al kunnen de meeste douchegoten al een hoog debiet aan.

Er komt natuurlijk heel wat kijken bij de installatie van een regendouche. Zo moet er chape gegoten worden met een bepaalde hellingsgraad, moet de douche waterdicht gemaakt worden en moeten de tegels verlijmd en gevoegd worden. Voor al het nodige materiaal ben je ongeveer 475 euro kwijt.

De laatste – en waarschijnlijk grootste – kost die je maakt voor je inloopdouche, zijn de manuren. Het plaatsen van een inloopdouche neemt ongeveer vijf werkdagen van acht uur in beslag. Per uur betaal je de vakman ongeveer 40 euro. Dat wil zeggen dat je voor de plaatsing van je inloopdouche 1.600 euro betaalt aan werkuren.

Wanneer we de rekensom doen en alle prijsbepalers optellen, komen we op een totaalsom van 3.500 euro voor een standaard inloopdouche, exclusief btw. Logischerwijze loopt deze prijs op naargelang je extra opties kiest zoals een speciale tegel, duurder glas of douchebeslag.

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen je inloopdouche zélf te installeren en heel wat uit te sparen op de werkuren. Maar een inloopdouche plaatsen is niet eenvoudig en vraagt wat voorbereiding. En al zetten online instructiefilmpjes je snel op weg, ook de fabrikanten raden je aan dit te laten uitvoeren door een professional.  

badkamer met hoekbad en inloopdouche
| Aangemoedigd te kunnen de blog, op dit gelegenheid Ik zal geef je met met betrekking tot keyword. En vandaag , dit is eigenlijk de primair grafisch :

Beste Interieur Ontwerpen » kleine badkamer met bad en inloopdouche ...
Beste Interieur Ontwerpen » kleine badkamer met bad en inloopdouche …

Image Source: trinityyoots.com

Waarom ga je niet overwegen foto eerder genoemde ? is meestal dat zal opmerkelijk ???. als u denkt dus en wilt hebben

Bedankt voor uw bezoek onze website, artikel hierboven (Badkamer Met Hoekbad En Inloopdouche) gepubliceerd. Op dit moment we are blij aan kondigt aan dat wij een ongelooflijk interessante inhoud te worden besproken , namelijk (Badkamer Met Hoekbad En Inloopdouche) Sommige mensen proberen te vinden info about (Badkamer Met Hoekbad En Inloopdouche) en natuurlijk een van hen is u, is het niet?

Van deze badkamer krijgt u direct een goed gevoel. Uiterst praktisch ...
Van deze badkamer krijgt u direct een goed gevoel. Uiterst praktisch …

Image Source: pinimg.com

Badkamer Met Inloopdouche by10 Van Design Keukens En Luxe Badkamer ...
Badkamer Met Inloopdouche by10 Van Design Keukens En Luxe Badkamer …

Image Source: radioheadthekingoflimbs.com

Eden Brugman Badkamer ~ Beste Inspiratie voor Huis Ontwerp
Eden Brugman Badkamer ~ Beste Inspiratie voor Huis Ontwerp

Image Source: badendesign.nl

Villeroy & Boch Libra Bad quaryl 10x10cm m. poten wit UBQ10LIB10V10 ...
Villeroy & Boch Libra Bad quaryl 10x10cm m. poten wit UBQ10LIB10V10 …

Image Source: objectstore.eu

Badkamer - Urban | Grando Keukens & Bad
Badkamer – Urban | Grando Keukens & Bad

Image Source: grando.nl

Douche En Bad In 10 &MK10 – Aboriginaltourismontario
Douche En Bad In 10 &MK10 – Aboriginaltourismontario

Image Source: janvanderbeek.nl

Van Looy Totaalbouw | Badkamers, sanitair en tegelwerk ...
Van Looy Totaalbouw | Badkamers, sanitair en tegelwerk …

Image Source: vanlooytotaalbouw.nl

Badkamer Sliedrecht met hoekbad en inloopdouche
Badkamer Sliedrecht met hoekbad en inloopdouche

Image Source: badendesign.nl

Tips voor een bad douche combinatie | Badkamer ideeën
Tips voor een bad douche combinatie | Badkamer ideeën

Image Source: interieurdesigner.be

Gallery of Badkamer Met Hoekbad En Inloopdouche