Afzuigsysteem Badkamer Met Afstandsbediening

Posted on

Afzuigsysteem Badkamer Met Afstandsbediening

Gewijzigd op 10/07/2012 door Kelly Cuypers

Nieuwe ventilatiebox | Nieuwe Ventilatie Box
Nieuwe ventilatiebox | Nieuwe Ventilatie Box

Image Source: nieuweventilatiebox.nl

In een D-systeem wordt het toevoerdebiet in een gemiddelde woning al snel een stuk groter dan het afvoerdebiet. Dit is logisch als je bedenkt dat er meer vloeroppervlak naar de slaapkamers, woonkamer en bureau (de droge ruimten) gaan dan naar keuken, badkamer en toilet (de natte ruimten).

 

Dit zorgt ervoor dat een dimensionering van een D-systeem een beetje moeilijker is dan de dimensionering van een C-systeem. Een D-systeem moet immers ongeveer in balans zijn opdat het systeem goed functioneert. Je kan dit in het rekenblad van de ventilatiegids zelf uitproberen.

Idées de Cuisine » afzuiging badkamer met afstandsbediening | Idées ...
Idées de Cuisine » afzuiging badkamer met afstandsbediening | Idées …

Image Source: ronpaulhemp.com

Een eenvoudige methode om deze onbalans op te lossen is door meer lucht te gaan afvoeren in de natte ruimten. In plaats van bijvoorbeeld 75m³/h in een open keuken zou dus 100 m³/h of meer afgevoerd kunnen worden om in balans te geraken. Een extra afvoeropening in een dressing of een berging is ook een optie. Het gevolg van deze eenvoudige methode is echter dat er een grote installatie nodig is en dat er meer energie verbruikt wordt.

Alternatief kan het toevoerdebiet ook gestuurd worden op basis van aanwezigheid. In de slaapkamers kan er overdag bijvoorbeeld een verlaging van het toegevoerde debiet gekozen worden. ’s Nachts wordt het debiet in de woonkamer verlaagd.

Deze oplossing lijkt op het eerste zicht zeer interessant, maar er zijn 2 belangrijke nadelen. Ten eerste wordt de installatie hierdoor niet kleiner (dit mag niet volgens de EPB-regels) en ten tweede wordt de installatie een stuk complexer.

Radiaal Ventilator Badkamer
Radiaal Ventilator Badkamer

Image Source: afzuigmotoren.nl

Door lucht te hergebruiken kan er wel een kleinere installatie gebouwd worden. Je kan het toevoerdebiet naar de woonkamer compenseren met hergebruikte lucht uit de slaapkamers, speelkamer, gang, trapzaal en hal.

Een belangrijk punt hierin is dat er een mechanische recirculatie verondersteld wordt. Dit wilt zeggen dat je een (kleine) ventilator moet plaatsen tussen de slaapkamers, speelkamer, gang, trapzaal en hal en de woonkamer. De EPB-regels zijn hierover zeer duidelijk. Er moet een mechanische recirculatie zijn. De norm NBN 50-001 (die voor het grootste deel opgenomen is in de EPB-eisen) was hierin niet zo ondubbelzinnig.

Het grote voordeel is dus dat er energie bespaard wordt en dat de installatie kleiner gemaakt kan worden.

Lees ook :  Hotel Scheveningen Jacuzzi Op Kamer
Showroomuitverkoop.nl | | Design Keuken met BORA ...
Showroomuitverkoop.nl | | Design Keuken met BORA …

Image Source: showroomuitverkoop.nl

Een D-systeem kleiner maken is dus perfect mogelijk door een recirculatieventilator te plaatsen. Als je naar de winkel loopt om een dergelijke ventilator te gaan kopen zal je echter bedrogen uitkomen.

Je zal merken dat niet alle installateurs deze oplossing gebruiken om grote systemen kleiner uit te voeren. Het vergt iets meer aandacht voor de dimensionering

afzuigsysteem badkamer met afstandsbediening
| Verrukkelijk om te helpen mijn persoonlijke blog, met dit periode I ‘ll geef je met betreffende keyword. en nu , dit kan een eerste afbeelding :

Mechanische ventilator
Mechanische ventilator

Image Source: schoonderbeek-cv.nl

Waarom niet overwegen image over ? kan in welke ongelooflijke ???. als u denkt bijgevolg en wilt , Klik gewoon op Ten laatste als u wilt receive Unique en laatste graphics verwant met (Afzuigsysteem Badkamer Met Afstandsbediening), te volgen gelieve ons op Google plus of Save deze website , we proberen onze beste om u Daily up-date met alle nieuwe en verse graphics . Hope u enjoy logeren hier. Voor veel upgrades en laatste informatie over (Afzuigsysteem Badkamer Met Afstandsbediening) shots , gelieve vriendelijk Volg ons op tweets, Path, instagram en Google Plus, of u markeert deze pagina op Boek Mark sectie , we try om u te voorzien van up grade regelmatig met alle nieuwe en verse shots , geniet uw zoeken , en vind de beste voor u.

Hier bent u op onze website, inhoud hierboven (Afzuigsysteem Badkamer Met Afstandsbediening) gepubliceerd. Op dit moment we are pleased aan verklaar dat wij een zeer interessante inhoud te worden beoordeeld , namelijk (Afzuigsysteem Badkamer Met Afstandsbediening) many people op zoek naar info about (Afzuigsysteem Badkamer Met Afstandsbediening) en zeker een van hen is u, is het niet?

Pijpdakventilator MPV-15W - Orcon
Pijpdakventilator MPV-15W – Orcon

Image Source: orcon.nl

Showroomuitverkoop.nl | | Gaggenau Keuken met BORA ...
Showroomuitverkoop.nl | | Gaggenau Keuken met BORA …

Image Source: showroomuitverkoop.nl

Badkamer verwarming kiezen: Voor-en nadelen per systeem
Badkamer verwarming kiezen: Voor-en nadelen per systeem

Image Source: interieurdesigner.be

Badkamerventilator kopen | DutchDo | Ventilators
Badkamerventilator kopen | DutchDo | Ventilators

Image Source: ventilators.nl

Optimale vraaggestuurde mechanische ventilatie - Duurzame Energie ...
Optimale vraaggestuurde mechanische ventilatie – Duurzame Energie …

Image Source: tweakimg.net

Selectpower contactdoos met afstandsbediening | Blokker
Selectpower contactdoos met afstandsbediening | Blokker

Image Source: blokker.nl

Stunning Afzuigsysteem Badkamer Contemporary - Huis Ideeën 15 ...
Stunning Afzuigsysteem Badkamer Contemporary – Huis Ideeën 15 …

Image Source: radioheadthekingoflimbs.com

Eurom Milano deluxe Ventilator met afstandsbediening € 59 ...
Eurom Milano deluxe Ventilator met afstandsbediening € 59 …

Image Source: ts24.be

Badkamer Afzuiging Met Afstandsbediening
Badkamer Afzuiging Met Afstandsbediening

Image Source: ts24.nl

Wall Designheat Elektrische Kachel € 55.95 - Eurom ...
Wall Designheat Elektrische Kachel € 55.95 – Eurom …

Image Source: ts24.nl

Gallery of Afzuigsysteem Badkamer Met Afstandsbediening