230v Spots In Badkamer

Posted on

230v Spots In Badkamer

Gewijzigd op 31/05/2012 door TiM Vanhove

De dagen van de traditionele gloeilamp zijn geteld. Europa wil dat de energieverslindende lichtbronnen op termijn uit de winkelrekken verdwijnen. Zuinigere alternatieven zijn er intussen voldoende. Maar wat dan kiezen? We zetten alle mogelijkheden met hun eigenschappen op een rijtje.

Het was de Duitser Heinrich Göbel die in 1854 “Eureka” mocht roepen toen de bamboevezel in zijn vacuüm gezogen eau-de-colognefles begon te gloeien. Velen na hem experimenteerden met oplossingen om draden te laten gloeien en zo licht in het donker te brengen. Het was uiteindelijk de Amerikaan William Coolidge die in 1910 gloeidraden uit wolfraam wist te trekken. De gloeilamp was geboren. In feite geven de gloeidraden pas licht wanneer we ze voldoende opwarmen, eenvoudigweg door er elektrische stroom door te sturen. En met die uitleg kaarten we meteen één van de grootste pijnpunten van de gloeilamp aan. Om licht uit te stralen, wordt er ook warmte geproduceerd. En veel warmte mogen we zelfs zeggen, want amper 5 à 10 % van de elektriciteit wordt omgezet in licht. Bijkomend nadeel is de levensduur van de gloeilamp. De gloeidraad in de glazen ballon warmt op. Omdat de glazen ballon luchtledig is, verbrandt de gloeidraad niet maar toch wordt hij langzaam dunner… tot er een plekje zo dun wordt dat de draad breekt. Lamp uit!
Er is veel keuze in uitvoeringen van gloeilampen: heldere, matte, gekleurde, voorzien van een spiegelreflector,… Maar dat zal niet lang meer zo blijven. Sinds september 2009 zijn reeds alle gloeilampen met een vermogen ≥ 100W uit de handel verdwenen. Stapsgewijs zullen in de daarop volgende jaren ook de andere varianten met een energielabel van C tot G verdwijnen.

De halogeenlamp borduurt verder op de technologie van de gloeilamp. Daar waar deze laatste in feite een luchtledige of met een niet-reactief gas gevulde glasballon is, wordt er halogeengas als vulling gebruikt bij een halogeenlamp. Dat gas verbindt zich met de verdampte gloeidraaddeeltjes en zorgt ervoor dat deze deeltjes zich opnieuw met de gloeidraad verbinden waardoor de lamp dus een langere levensduur krijgt. De halogeenlampen zijn beschikbaar in een laag (12V) en hoog (230V) vermogen. De lampen op laag vermogen werken op een transformator en zijn energiezuiniger dan de tegenhanger op hoog vermogen. Wie nog beter wil doen, kan opteren voor de ecohalogeenlampen. Die zijn ook beschikbaar in 12V en 230V, maar verbruiken beduidend minder energie. Ze kunnen dan ook een energielabel C of B voorleggen.
Van de meeste halogeenlampen op 230V kan gezegd worden dat ze niet echt veel licht produceren – ongeveer 10 % van de elektriciteit wordt omgezet in licht –, een korte levensduur hebben en eigenlijk te mijden zijn. Dimmen is de enige manier om hun levensduur te verlengen en op het energieverbruik te sparen. Let er dan wel op dat u niet continu

Lees ook :  Nieuwe Badkamer In 1 Dag

230v spots in badkamer
| Aangenaam tot mijn blog, in dit moment I ‘ll show you about keyword. en nu , dit kan een primair grafisch :

Platte LED module dimbaar 12V (12W Vervanger) (Slechts 12mm diep)
Platte LED module dimbaar 12V (12W Vervanger) (Slechts 12mm diep)

Image Source: ledgloeilamp.nl

Hoe ongeveer impression voorafgaand aan? is Amazing ???. als u denkt so en wilt

Bedankt voor uw bezoek onze website, artikel hierboven (230v Spots In Badkamer) gepubliceerd. Tegenwoordig we zijn opgewekt aan verklaar dat wij een ongelooflijk interessante niche te worden besproken , namelijk (230v Spots In Badkamer) Veel mensen zoeken naar informatie over (230v Spots In Badkamer) en zeker een van hen is u, is het niet?

Emejing Badkamer Led Spots Photos - Ideeën Voor Thuis - ibarakijets
Emejing Badkamer Led Spots Photos – Ideeën Voor Thuis – ibarakijets

Image Source: pottsre.us

Best Spots Badkamer ideen - Tips - Ideeën & Inspiratie - rokiccy
Best Spots Badkamer ideen – Tips – Ideeën & Inspiratie – rokiccy

Image Source: sneakerneu.com

LED inbouwspot vierkant alu 9w IP65 230v dimbaar - led ...
LED inbouwspot vierkant alu 9w IP65 230v dimbaar – led …

Image Source: rmverlichting.nl

Badkamer inbouwspots door R&M Verlichting | homify
Badkamer inbouwspots door R&M Verlichting | homify

Image Source: homify.com

Badkamer inbouwspots - vierkant - WIT | V-LED
Badkamer inbouwspots – vierkant – WIT | V-LED

Image Source: v-led.nl

Vierkante LED badkamer plafondlamp Marlo, zilver | Lampen12
Vierkante LED badkamer plafondlamp Marlo, zilver | Lampen12

Image Source: lampen24.nl

Emejing Badkamer Led Spots Photos - Ideeën Voor Thuis - ibarakijets
Emejing Badkamer Led Spots Photos – Ideeën Voor Thuis – ibarakijets

Image Source: ronpaulhemp.com

Set 12x Badkamer Inbouw LED spot Kreta 12W, dimbaar (IP12) - 1212ledspots
Set 12x Badkamer Inbouw LED spot Kreta 12W, dimbaar (IP12) – 1212ledspots

Image Source: webshopapp.com

ledinbouwspots, ledlamp, lamp, led, spots, inbouw ...
ledinbouwspots, ledlamp, lamp, led, spots, inbouw …

Image Source: talrijk.com

Led Inbouwspots Badkamer
Led Inbouwspots Badkamer

Image Source: ledware.de

Badkamerverlichting - Blog
Badkamerverlichting – Blog

Image Source: brinklicht.nl

Gallery of 230v Spots In Badkamer