2 Kamer Appartement Antwerpen

Posted on

2 Kamer Appartement Antwerpen

Vroeg of laat zullen beleggers inzien dat zij de politieke risico’s voor de VS hebben onderschat en voor emerging markets juist hebben overschat, aldus de gerenommeerde beurscommentator Anatole Kaletsky van Gavekal Research.

Oppassen met Chinese bedrijfsobligaties

In beleggerskringen wordt er de laatste maanden veel gediscussieerd over of politieke risico’s belangrijk zijn voor de beurs, of niet. De mensen die het laatste vinden, wijzen op de VS waar de aandelenkoersen zich niks aantrekken van dreigende olieboycots, handelsconflicten en regulering van FAANG-bedrijven (Facebook, Amazon, Apple, Netflix en Goofle (nu Alphabet geheten). Alleen de economie telt.

De andere groep neemt de emerging markets als voorbeeld waar aandelen momenteel instorten, terwijl het economisch helemaal niet zo slecht gaat. Hier spelen handelsoorlogen en andere politieke conflicten dus wel degelijk een rol.

Wie heeft er gelijk? Anatole Kaletsky van Gavekal Research, een meer dan gerespecteerd econoom en beurscommentato, wil geen partij kiezen. Volgens hem zijn zowel economische als politieke factoren van belang voor de beurs.

Het is alleen zo dat op dit moment de politieke risico’s voor de VS volkomen worden genegeerd, terwijl ze in de opkomende markten zwaar worden overtrokken. Een fout, die zich volgens Kaletsky vroeg of laat zal wraken.

Beleggers gaan volgens hem gelijk op meerdere manieren in de fout. Allereerst is het een beetje raar om te beweren dat politiek er helemaal niet toe doet. Kijk naar de oliecrises van 1973 en 1979 en de oprichting van Opec.

Als dat geen gevolgen heeft gehad voor de economie en de beurs dan weet Kaletsky het ook niet meer. Daarnaast is het nogal wiedes dat verkeerde politieke beslissingen een land vroeg of laat duur te staan komen. In Europa hebben we daartal van voorbeelden van. Van de Dutch Disease in de jaren zeventig tot de Griekse spilzucht in de beginjaren van de euro.

De tweede fout die beleggers maken is volgens Kaletsky dat zij denken dat de VS immuun is voor politieke risico’s, terwijl opkomende markten er kapot aan gaan.

Kaletsky: “Amerikaanse effecten hebben nu vrijwel geen korting vanwege de risico’s van een handelsoorlog, hogere olieprijzen of een overwinning van de democraten tijdens de verkiezingen in november. Terwijl voor China en andere Aziatische opkomende markten het omgekeerde geldt.”

Dat is vreemd, vindt Kaletsky, want de economische geschiedenis is vrij helder over het feit dat handelsoorlogen juist die landen het hardst treft die hun grenzen sluiten, en dat is momenteel toch duidelijk de VS.

Lees ook :  Badkamer Kraan Uit De Muur

“Als de VS een handelsoorlog beginnen wordt Chinese import vervangen door import uit andere EM-landen”

Daar komt nog bij dat de Amerikaanse economie zich in een fase van hoogconjunctuur bevindt met bijna volledige werkgelegenheid. Dat betekent dat het heel moeilijk is om in eigen land de goedkope importen uit China te vervangen. Extra productiecapaciteit is lastig te realiseren. De VS zal daarvoor dus moeten uitwijken naar andere opkomende markten.

China heeft ondertussen het voordeel dat ze voldoende mogelijkheden hebben om te schakelen van produceren voor de export naar produceren voor de binnenlandse consument.  Het is daarom volgens Kalatsky moeilijk te verklaren waarom opkomende markten enorm zouden lijden onder een handelsoorlog en de VS niet.

Kalatsky: “Mijn verklaring voor de spectaculaire outperformance van de VS is dat beleggers simpelweg een fout hebben gemaakt. Naast het feit dat ze niet begrijpen hoe kwetsbaar de Amerikaanse economie is voor een handelsoorlog, hebben ze de schade die opkomende markten hebben opgelopen door het Amerikaanse monetaire en handelsbeleid van de jaren tachtig en negentig geëxtrapoleerd naar een moderne wereld waarin het economische belang van opkomende markten vele malen groter is.”

“Mijn verklaring voor de spectaculaire outperformance van de VS is dat beleggers simpelweg een fout hebben gemaakt”

2 kamer appartement antwerpen
| Aangemoedigd te kunnen mijn eigen blog , in dit bijzondere gelegenheid I ‘ll geef je met betreffende keyword. en nu , dit kan de eerste afbeelding :

Mooi 2 kamer appartement met enorm zonneterras gelegen in ...
Mooi 2 kamer appartement met enorm zonneterras gelegen in …

Image Source: immoportugal.com

Hoe ongeveer Graphic voorafgaand aan? is dat zal opmerkelijk ???. als je dat misschien als u liever en wilt

Bedankt voor uw bezoek onze site , artikel hierboven (2 Kamer Appartement Antwerpen) gepubliceerd. Op dit moment we zijn opgewekt aan verklaar wij een ongelooflijk interessante niche te worden beoordeeld , namelijk (2 Kamer Appartement Antwerpen) Veel mensen een poging om te vinden informatie over (2 Kamer Appartement Antwerpen) en natuurlijk een van hen is u, is het niet?

Modern two bedrooms apartment , old town (België Antwerpen ...
Modern two bedrooms apartment , old town (België Antwerpen …

Image Source: bstatic.com

Appartement te huur : Hugo verrieststraat 11, 11 Berchem ...
Appartement te huur : Hugo verrieststraat 11, 11 Berchem …

Image Source: realocdn.com

Wintervakanties in Gasthof Zillertal - Mayrhofen ...
Wintervakanties in Gasthof Zillertal – Mayrhofen …

Image Source: jongerentravel.be

11 kamers vrij in 11-kamer-appartement | Samenhuizen VZW
11 kamers vrij in 11-kamer-appartement | Samenhuizen VZW

Image Source: samenhuizen.be

Een ruime woning met prachtig uitzicht - 2 kamer comfort ...
Een ruime woning met prachtig uitzicht – 2 kamer comfort …

Image Source: cazazaandam.nl

Antwerpen - kamer te huur | Koopjeskrant
Antwerpen – kamer te huur | Koopjeskrant

Image Source: koopjeskrant.be

Appartement te huur in Antwerpen - 1 slaapkamers - 70m² ...
Appartement te huur in Antwerpen – 1 slaapkamers – 70m² …

Image Source: logic-immo.be

Appartement Te huur in Antwerpen – Sorenco
Appartement Te huur in Antwerpen – Sorenco

Image Source: sorenco.be

Appartement Dublex Loft with Veranda in Historic Centre (België ...
Appartement Dublex Loft with Veranda in Historic Centre (België …

Image Source: bstatic.com

2-kamer appartement met zeezicht (rookvrij) | De Gulden Stroom
2-kamer appartement met zeezicht (rookvrij) | De Gulden Stroom

Image Source: deguldenstroom.nl

Gallery of 2 Kamer Appartement Antwerpen